Acidophilus and Psyllium Produs Calivita
Home
Produse Calivita
Afectiuni  Produse Calivita comandate de Dvs
Contact
 

Home > Afectiuni > Deficitul de Calciu

Meniu
Home
Produse Calivita
Promotie
Afectiuni
Marturii
Categorii produse
Antioxidanti
Vitamine
Minerale
Multivitamine
Digestie usoara
Produse slabit
Extracte din plante
Produse cosmetice
Dispozitive Calivita
Produse corp si par
Alte produse
Despre Noi
Leadership
Afiliere
Oportunitati
Afacere
Seminarii
Harta site
Contact

Deficitul de Calciu tratat cu produse naturale CaliVita

Predispuse la instalarea unui deficit de calciu sunt mai ales urmatoarele categorii de persoane: copii aflati in crestere, femeile gravide, dupa luna a sasea si femeile care alapteaza. Aceste trei categorii au necesitati crescute de calciu, din motive evidente: copiii in crestere isi dezvolta scheletul, gravidele au nevoie de un aport credcut datorita fatului care creste in uter, iar femeile care alapteaza trec o parte din calciul lor in lapte.

Exista multe situatii in care alte patologii pot mima o criza acuta de calciu. De exeplu, o criza de hipoglicemie, deshidratarea acuta sau o criza cardiaca sunt de multe ori confundate cu tabloul clinic al lipsei de calciu.

O categorie aparte este aceea a persoanelor care, in scopul pierderii rapide a kilogramelor in plus, se supun unor diete drastice, scazand aportul zilnic de calciu prin scoaterea din dieta a lactatelor si branzeturilor, sursele cele mai importante de calciu. Uneori se abuzeaza de laxative si diuretice, fapt ce duce la pierderi masive de electroliti ce antrenand crize acute de hipocalcemie.

Nivelul scazut de magneziu din sange poate avea drept consecinta hipocalcemia. Magneziul este necesar bunei functionari a glandelor paratiroide si a hormonului secretat de acestea (parathormonul), pentru mentinerea niveluli optim de calciu. Din acest motiv, bolile care produc scadearea nivelului seric de magneziu sunt si cauze de hipocalcemie.

Semnele hipocalcemiei difera in functie de perioada in care s-a instalat deficitul de calciu: manifestarile acute sunt cele ale spasmofiliei si tetaniei, iar cele cronice corespund rahitismului sau osteoporozei.

Semnele nivelului scazut de calciu:
- spasme musculare
- crampele musculare, in special in musculatura spatelui si in gambe
- contractii ale musculaturii faciale
- furnicaturi, amorteli si carcei in membre
- unghii subtiri si friabile, par uscat, fara stralucire, piele aspra si uscata
- hipocalcemia medie poate fi insotita de modificari psihice precum depresia, iritabilitatea
- in hipocalcemia severa poate aparea confuzie, dezorientare, palpitatii cardiace

Hipocalcemia este diagnosticata prin masurarea nivelului de calciu liber din sange. Hipocalcemia apare atunci cand nivelul calciului ionic este sub 4 mg/dl. Avand in vedere numeroasele cauze ale nivelulu scazut de calciu din sange, in diagnosticul hipocalcemiei trebuie evaluate si functiile glandelor paratiroide si rinichilor.

Pentru absorbtia intestinala a calciului este necesara vitamina D. De aceea, alaturi de suplimentele de calciu, trebuie luata zilnic o doza de 400 – 800 mg de vitamina D.

Exista alimente care scad absorbtia intestinala a calciului si care trebuie evitate in aceasta circumstanta. Ele contin acid oxalic (cacao, spanac, macese, rosii, smochine) sau acid fitic (coaja semintelor din cereale, painea graham, painea neagra, leguminoase uscate, nuci) ce formeaza cu calciu saruri insolubile sau putin solubile, care nu pot fi absorbite in tubul digestiv. Inte alimentele care scad biodisponibilitatea calciului se mai numara cele cu continut ridicat in fibre si pectine.

Produse naturale Calivita recomandate in deficitul de Calciu

Strong Bones (100 capsule)

Strong Bones (250 capsule)

Omega 3 Natural Fish Oil

Ocean 21

<< back                        Inscrie-te aici!                 Recomanda unui prieten

Nou

Livrare Gratuita produse Calivita

Marturii
Iata cateva marturii primite de la consumatorii produselor Calivita ..

Sunt mamica unei fetite de 9 ani si jumatate, pe nume Anca Alexandra care, in urma cu trei ani, era tare slabuta si, asemeni multor copii, acuza lipsa poftei de mancare