Acidophilus and Psyllium Produs Calivita
Home
Produse Calivita
Afectiuni  Produse Calivita comandate de Dvs
Contact
 

Home > Afectiuni > Giardioza

Meniu
Home
Produse Calivita
Promotie
Afectiuni
Marturii
Categorii produse
Antioxidanti
Vitamine
Minerale
Multivitamine
Digestie usoara
Produse slabit
Extracte din plante
Produse cosmetice
Dispozitive Calivita
Produse corp si par
Alte produse
Despre Noi
Leadership
Afiliere
Oportunitati
Afacere
Seminarii
Harta site
Contact

Giardioza - Tratata cu produse naturale CaliVita

Giardioza - numita si giardia - este o boala intestinala cauzata de infectia parazitul Giardia lamblia (numita si Giardia intestinalis). Simptomele de giardie sunt diaree, crampe abdominale, flatulenta si simptome generale intestinale.

Simptomele care apar la copii sunt reprezentate de deficitul de crestere si luare in greutate. Simptomele de giardioza pot sa apara doar o data pentru o perioada scurta de timp sau pot sa apara si sa dispara pe o perioada mai lunga de timp.

Giardia in intestin se multiplica rapid, ajungand chiar la 1 miliard de paraziti pe centimetru patrat de mucoasa, astfel apare malabsorbtia (absorbtia deficitara a nutrientilor), deoarece portiuni intregi de pe suprafata intestinala sunt acoperite de paraziti.

Intr-o infestatie masiva, parazitii difuzeaza in tot intestinul subtire si chiar in colon, produc iritarea traumatica si toxica a peretelui intestinal, putand patrunde uneori si in profunzimea mucoasei. Se constata dischinezie intestinala, staza la nivelul duodenului si uneori accelerarea tranzitului jejuno-ileal.

Boala poate ramane latenta, fara simptome in multe cazuri. Manifestarea clinica cea mai obisnuita este dispepsia duodeno-biliara, cu alterarea functiilor hepatice, asociata uneori si de simptome nevrotice. Dureri abdominale difuze, balonari, scaune neregulate, diaree sau constipatie, sindrom de malabsorbtie, lipsa poftei de mancare, scadere in greutate, stare subfebrila, manifestari cutanate (prurit), manifestari alergice, capacitate fizica si intelectuala diminuate, cefalee, astenie, iritabilitate, depresie, iar la copii poate surveni incetinirea procesului de crestere. In cazul in care giardia patrunde in caile biliare extrahepatice si intrahepatice, apare lambliaza hepato-biliara cu rol in declansarea de colecistita, dischinezie biliara, enterita, colita, uneori hepatomegalie, balonare, stare de oboseala, ameteli, pierdere in greutate.

Diagnosticul de giardioza se face prin examen coproparazitologic, care se repeta de cate ori este nevoie, la interval de 2-3 saptamani, cand exista suspiciunea de infestare cu Giardia (Lamblia) intestinalis si totusi examenul a iesit negativ (nu au fost excretati chisti).

Giardia (Lamblia) intestinalis se gaseste sub doua forme in organism: Vegetativa are forma de para, dimensiuni 10-20 microni, parazitii sunt foarte mobili si sunt depistati in sucul duodenal. Chisti (forma de rezistenta a giardiei), sunt ovalari, cu dimensiuni de 8-12/7-10 microni si sunt depistati in materiile fecale.

S-a constatat ca in tratamentul giardiozei anumite extracte de plante au un rol antiparazitar eficient si care nu afecteaza ficatul, ci protejeaza capacitatile fiziologice ale acestuia.

Produse naturale Calivita recomandate in giardioza:

ParaProtex - 3 tablete/zi
AC-Zymes - 3 capsule/zi
Meal Time - 3 tablete/zi
Oxy Max - de 2 ori/zi dimineata si la pranz

<< back                        Inscrie-te aici!                 Recomanda unui prieten

Nou

Livrare Gratuita produse Calivita

Marturii
Iata cateva marturii primite de la consumatorii produselor Calivita ..

Sunt mamica unei fetite de 9 ani si jumatate, pe nume Anca Alexandra care, in urma cu trei ani, era tare slabuta si, asemeni multor copii, acuza lipsa poftei de mancare